Från bokning till inflytt

Så här fungerar det att köpa en nyproducerad lägenhet i Brf Tullholmsterrassen. Hela vägen från förhandsavtalet har undertecknats till att det är dags att flytta in i ditt nya hem. 

Intresseanmälan & val av bostad

Är du intresserad av en bostad i Brf Tullholmsterrassen kan du enkelt anmäla ditt intresse direkt här på webben, alternativt genom att göra av dig direkt till ansvarig mäklare klicka här för att komma till kontakt. Turordningen vid köpanmälan innan säljstart baseras på det datum du lämnade din intresseanmälan. Om flera personer är intresserade och valt samma bostad avgörs fördelningen genom turordningen. Efter säljstart är det först till kvarn som gäller. Samtliga lägenheter säljs alltid till fast pris.

Förhandsavtal

När du har hittat ditt nya hem och kostnadskalkylen är granskad och godkänd samt att föreningen erhållit tillstånd att ta emot förskott tecknas ett förhandsavtal. 

I samband med det erläggs ett förskott/ handpenning om:

  •  2 rok – 100 000 kr
  • 3 rok – 150 000 kr
  • 4 rok – 5% av insatsen
  • Terrassvåningar – 5% av insatsen

Inredningsval

Du har möjlighet att sätta din personliga prägel på din nya lägenhet från start. Dels genom ett antal kostnadsfria val, men det finns även ett antal tillval som kostar lite extra. Du kommer bli kontaktad av tillvalsansvarig som går igenom hur den processen går till.

Upplåtelseavtal

Ett upplåtelseavtal tecknas cirka 3–4 månader innan tillträdet, när ekonomiska planen registrerats hos Bolagsverket samt när föreningen erhållit sitt tillstånd att upplåta bostadsrätterna. 

Besiktning

Några veckor innan du flyttar in i ditt nya hem genomförs en överlåtelsebesiktning av en oberoende besiktningsman. Det är önskvärt att även du är närvarande vid detta tillfälle.

Tillträdet

De tider vi anger i avtal och säljmaterial är preliminära. Cirka fyra månader innan tillträdet meddelas en definitiv tillträdesdag. 

Inför ditt tillträde ska även resterande betalning av bostaden vara genomförd och eventuella inredningsval betalas. På tillträdesdagen får du nycklarna till ditt nya hem!

Överlämnande av bostadsrättsföreningen

Inledningsvis och under byggtiden sitter en tillfällig styrelse i Brf Tullholmsterrassen, en så kallad interimsstyrelse. Den sitter kvar några månader efter att fastigheten färdigställts. Du kommer sedan att bli kallad till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningsmedlemmar ska utses och röstas fram.

Tvåårsbesiktning

Två år efter inflyttning genomförs en så kallad tvåårsbesiktning. Då kontrolleras eventuella hänskjutna fel från överlåtelsebesiktningen och rena garantifel. Den 5-åriga garantin som lämnas räknas från dagen då slutbesiktningen genomfördes.